Ieri, Alexandra Nadane a primit premiul „Heart of the future” din partea asociației International Heartbeat din SUA!

Premiul i s-a acordat pentru întreaga ei activitate de până acum, dedicată femeilor însărcinate aflate în dificultate și pentru evenimentul „Copiii merg la Parlamentul European” – Babies go to the European Parliament!

„Dacă premiul pentru Babies go to the European Parliament este și al lui Cătălin Ivan, și al Ioanei Picoș-Făgădaru, și al celor care au fost prezenți, când e vorba de sprijinirea femeilor în criză de sarcină este despre toți cei care se implică în fiecare zi în activități pro-viață și au reușit să pună România pe harta lumii pro-viață. Vă amintiți de îndemnul de a fi o lume pentru viață? Ei bine, am început să fim.” a afirmat Alexandra Nadane

Aceasta ne demonstrează că întreaga lume „pro viață” devine o voce tot mai puternică și mai solidarizată cauzei!
Îmi amintesc de primele mele întâlniri cu Alexandra când mergeam să discutăm cu diferite femei care erau însărcinate, speriate și singure; se simțeau abandonate emoțional și constrânse de împrejurări să facă avort. Cu multă răbdare, empatie și ajutor necondiționat, aceste femei au reușit să găsească puterea de a fi din nou sigure pe ele și pe forțele proprii. Și-au născut copiii și sunt fericite că au ales viața!
Evenimentul „Babies go to the European Parliament” este o performanță! România este prima țară care face un eveniment „pro viață” la nivelul Parlamentului European (după modelul american).
La inițiativa Centrului de consiliere și sprijin pentru părinți și copii „Sfânta Alexandra Împărăteasa”, prin intermediul lui Cătălin Ivan (europarlamentar), am format o delegație de 25 de persoane din România care au dus cauza pro-viață la nivel european.

Acolo și-au spus experiența femei care au trecut prin astfel de momente dificile și care demonstrează prin exemplul propriu că dacă ne pasă unii de alții, putem salva vieți!
Toți am avut câte un discurs în Parlamentul European și la final, europarlamentari din alte țări ne-au mulțumit pentru șansa de a cunoaște importanța cauzei pro-viață!
Veștile circulă repede așa că din Europa în America s-a aflat imediat de performanța României fapt ce a dus la înmânarea acestui premiu important în fața câtorva mii de oameni!
Alexandra Nadane reprezintă pe toți cei care sunt pro-viață! Acest premiu este al Alexandrei, al lui Cătălin Ivan, al întregii delegații române care a mers în Parlamentul European, al tuturor celor care ajută Marșul pentru Viață, crearea de centre de consiliere, al voluntarilor pro-viață și nu în ultimul rând, al femeilor care au trecut prin momente grele și care deși se aflau într-un situație extrem de dificilă au găsit puterea de a se ridica, de a privi înainte, de a-și iubi copiii nenăscuți și de a spune „Eu pot!”.
Voi, mamelor sunteți adevăratele eroine! Voi și copiii voștri sunteți dovada că a fi pro-viață este calea corectă și bună de urmat!
Felicitări tuturor celor care sprijină cauza pro-viață în lume!

Anii în care am luptat din societatea civilă pentru o bună parte dintre valorile noastre fundamentale și experiența avută la evenimentul „Babies go to the European Parliament” m-au determinat să înțeleg importanța susținerii politice. Întotdeauna, ideile bune pleacă din stradă, dar deciziile se iau la nivel politic, iar Parlamentul European poate fi soluția de care avem nevoie.

Cătălin Ivan crede, ca și noi, în valorile creștine și în familia firească. Mi-a propus să mă alătur echipei lui – partidul PRODEMO, care candidează la alegerile europarlamentare cu oameni tineri, care n-au mai făcut politică.
Vreau să duc tema familiei în Casa Europei și să duc valorile creștine în Parlamentul European! Cuvântul meu este un contract cu voi.